x

Suđenje decenije u Srbiji: Evo šta je Zoran Marjanović rekao u svoju odbranu! U sud stiglo misteriozno pismo iz Švicarske!

Optuženi Zoran Marjanović stigao je u Palatu pravde, gdje je danas pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Na početku današnjeg suđenja sudija Jelena Škulić obavijestila je tužilaštvo i branioce da je u sud 22. oktobra stiglo misteriozno anononimno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo "treba da odluči da li će da postupa po njemu". Zoran Marjanović je nakon toga više od sat i po vremena iznosio svoju odbranu, nakon čega je uslijedila pauza od petnaest minuta.

"Ovaj trenutak sam čekao tri i po godine, vjerujem u sud zaista, do sada nijedna šansa mi nije data. Od početka sam targetiran da budem žrtveno jagnje, postoje imena do kojih ćemo kasnije doći. Ne plašim se ničega. Dok budem hodao ovom zemljom, želim da se ubica moje supruge i saučesnici pronađu i da stanu ovdje gdje ja sada stojim. Poslije tri i po godine muka mi je od svega, psihički sam rastrojen pa neke stvari preskačem", rekao je između ostalog na početku javnog suđenja Zoran Marjanović koji je do detalja ispričao da je kobnog dana sa suprugom i kćerkom otišao na trčanje poslije čega se njoj izgubio svaki trag.


Foto: Kurir

On je rekao da se prisjetio da je toga dana na nasipu i pored njega primijetio nekoliko nepoznatih ljudi i automobila koje policija nije identifikovala. Govorio je i o tome kako je trajala traga za njegovom suprugom, kao i da je saznao da je Jelena pronađena mrtva nakon što je priveden u policiju gdje su ga, kako tvrdi, inspektori pitali "jesi li je ti ubio". Marjanović je odgovarao na pitanje svojih advokata ali je odbio da odgovori na pitanja tužilaštva, navodeći da istraga protiv njega niije bila korektna.

Odgovarajući na pitanje svojih advokata Zoran je rekao da je imao dobar odnos sa Jelenom, da se nisu ozbiljno svađali, već kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu, odabir pjesama.


Inače, danas je prvo pred Palatu pravde gdje se održava suđenje stigao advokat Aleksandar Zarić, a ubrzo i Zoran Marjanović sa još dvojicom advokata Stefanom Jokićem i Nikolom Dumnićem. Marjanović je došao u crnom odijelu i crnoj košulju sa naočarima, a ispred suda su ga čekale brojne medijske ekipe.

Zoran nije skidao naočare ni kada je ušao u Palatu pravde, a zajedno sa advokatima je promašio sudnicu. Djelovao je blago uznemireno, a na pitanje novinara kako je, kratko je odgovorio da je dobro, dok su njegovi advokati zamolili da ga više ne slikaju i da sačekaju da prvo iznese odbranu.

Inače, Marjanović danas prvi put pred sudom detaljno iznosi svoju odbranu, dok se ranije na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu. Od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

.

.

.

.

.

ž.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.