x

VELIKA TUGA

U Mostaru sutra Dan žalosti zbog tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći!

U Mostaru je sutra dan žalost zbog smrti tragično stradale porodice Krstić koja je u subotu oko 20 sati poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 u mjestu Buna –Zaton, kad su četiri osobe smrtno stradale i četiri teško povrijeđene.

Dan žalosti u Mostaru je službeno proglasio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je ranije porodicama tragično stradalih uputio izraze saučešća i tuge zbog stravične nesreće u tom gradu.

U nesreći je poginula tročlana porodica Krstić iz Mostara, bračni par Boris (35) i Marijana (34) te njihov sin Roberto (9), dok je njihova trogodišnja kćerka zadobila povrede opasne po život i ljekari u SKB-u Mostar joj se bore za život.


Posljednji ispraćaj tragično stradale porodice Krstić, održat će sutra, 27. septembra u 15 sati ispred gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru, gdje će članovi porodice od 14 sati primati saučešće.

Tročlana porodica bit će pokopana u Rimokatoličkom groblju u naselju Ortiješ, a misa zadušnica će se služiti uz pokop. Njihova tragična smrti zavila je u crno Hercegovinu, a građani se od tragično stradalih opraštaju putem društvenih mreža uz izraze saučešća ožalošćenim porodicama.

Podsjetimo da su bračni par Boris i Marijana te njihov devetogodišnji sin poginuli u stravičnoj nesreći u kojoj su učestvovala četiri automobila te su četiri osobe poginule i još četiri teško pobijeđene, među kojima je i njihova trogodišnja djevojčica kojoj se ljekari u SKB-u Mostar bore za život.


Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac, inače hercegovački biznismen iz Čitluka.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg i tužiteljstvo je naložilo obdukciju, a sva vozila su prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru zbog vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je u crno zavila Hercegovinu.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.