x

U Srbiji povećan broj testiranja: 304 novozaraženih koronavirusom, sedmero je preminulo!

Prema posljednjim informacijama Ministarstva zdravlje Republike Srbije do 15 sati 18. aprila registrovano je ukupno 5.994 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja testirani su uzorci 3.460 osobe od kojih je 304 pozitivno. Hospitalizirano je 3.853 pacijenata.

Do sada su u Republici Srbiji testirane ukupno 36.028 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od predhodnog izvještaja zabilježeno je sedam novih smrtnih slučajeva, preminule su četiri muške i tri ženske osobe.


U Srbiji je dosada preminulo ukupno 117 osoba, od toga 80 muških i 37 ženskih osoba. Izliječeno je ukupno 637 ljudi.

Kada su u pitanju zdravstveni radnici, u Srbiji je trenutno testirano njih 6.795, od kojih je njih 642 pozitivno na koronavirus.

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da se testiranje u Srbiji povećava.


"Imamo situaciju koja je očigledno bolja i vidimo se poboljšava iz dana u dan. Nije ista situacija u svim dijeloivma Srbije, recimo u Nišu, Prokuplju, Aleksincu i dalje imamo nešto veći procenat onih koji su pozitivni od testiranih. U Jagodini ili Vojvodini recimo, taj broj je smanjen", rekao je epidemiolog Kon.

Kon je rekao da će penzioneri nakon Vaskrsa najvjerovatnije moći tri puta sedmično da prošetaju u vrijeme policijskog sata u prečniku do 600 metara od kuće.

U Srbiji je počela proizvodnja hlorokina, koji se koristi u liječenju kovida 19.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.