x

U Srbiji se šuška: Puklo između Piksija i Vlahovića?

Slučaj Dušan Vlahović. Između rebusa i ozbiljnog problema, očigledan nesporazum o kojem će se detaljnije pričati poslije Mundijala u Kataru. Za sada, s jasnom naznakom – pukla je veza između izbornika i napadača Juventusa...

Okvirne dimenzije problema, u ovom trenutku, nije moguće precizno definirati. A da postoji vidjelo se poslednjih dana – u oprečnim informacijama o stanju Dušana Vlahovića. Zaključno s finalnim – klupom tijekom svih 103 minuta utakmice s Kamerunom (3:3).

Do Sport Kluba je u nedjelju navečer stigla informacija – Vlahović bi mogao propustiti susret s Afrikancima. Razlog – ozljeda. Provjerena na više mjesta, zato i objavljena. Potvrdio je i izbornik poslije utakmice s Kameruncima da napadač Juvea ima problema.

“Vlahović ni danas nije bio sto posto spreman…”, priopćio je Dragan Stojković u odjavi burnog remija s afričkim timom (3:3).

Informacija o Vlahovićevoj ozljedi, prema vijestima s lica mjesta, uzbudila je i duhove u taboru srpske ekspedicije, na obalama Perzijskog zaljeva. Reakcije znanih i neznanih zaokružio je golgeter. Atipično za sebe, objavom na Instagramu.


“Uvijek spreman!”, napisao je Dušan Vlahović, mimo protokola i osobne prakse.

Mudri gogleter nije htio pričati poslije meča sa Kamerunom. Protutnjao je miks zonom, pored novinara, sa slušalicama u ušima i samo odmahnuo rukom. Bez želje odgovoriti na unaprijed poznata pitanja!

Interesantnu rečenicu, u općem zavjetu šutnje oko cijelog slučaja, izustio je Marko Grujić, na inzistiranje novinara, da objasni zbog čega Vlahović nije barem ušao u finišu utakmice:

“Ne znam ima li problema s ozljedom ili je nešto drugo u pitanju… Nije pitanje za mene!”

Izbornik je nekoliko puta i u najavi utakmice eskivirao konkretan odgovor na pitanje o stanju Vlahovića. Uglavnom, bavio se povredom Filipa Kostića, iako su emisari javnosti jasno i glasno htjeli čuti što se događa s golgeterom Juventusa.


“Uoči meča s Brazilom, Mitrović je bio na 50 posto mogućnosti, a Vlahović još manje, na 30…”, vratio se tada Piksi na prethodnu utakmicu, bez želje da tematizira aktualan trenutak.

U ovom trenutku, u igri gluhih telefona, najpitkija teorija u obradi teme “zbog čega napadač Juventusa nije zaigrao protiv Kameruna” obitava u još jednoj (ne)konkretnoj izjavi izbornika, izrečenoj poslije poraza od Brazila (0:2).

“Morat ćemo dobro razmisliti i izvagati o čemu se radi pred naredne utakmice. Morat će igrati zdravi igrači. Pričao sam s njima nekoliko dana i dobio sam uvjerenje da je sve u redu što se tiče ozljeda. Očigledno, međutim, nije. Morat ćemo tražiti druga rješenja ako se situacija ne poboljša, ali ima vremena donijeti odluke dobre za tim”, poručio je Dragan Stojković.

Bit će da je izbornik 24. noći u studenom, u prvom redu mislio na Dušana Vlahovića. I da je zbog toga napadača ostavio na klupi tijekom cijelog susreta s Afrikancima…


(Sportklubr.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.