x

heroji

Vatrogasci iz zatrpanog automobila izvukli čovjeka!

Reporterka N1 iz Petrinje javlja da su vatrogasci iz zatrpanog automobila izvukli čovjeka. Gospodin se navodno osjeća dobro, nije teže ozlijeđen i mogao je hodati. U kući s druge strane ulice navodno se nalazi muškarac koji je zatrpan.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kaže da se jedan gradski vrtić srušio. „U srušenom vrtiću nije bilo djece. U drugom su bila djeca, ali uspjeli su se izvući“, kazao je gradonačelnik. „Pozivam profesionalne vatrogasce da upale aute i dođu u Petrinju. Treba nam pomoć“, kazao je Dumbović, dodavši da mu je premijer Andrej Plenković rekao kako uskače u auto i dolazi u Petrinju.


U Vinogradskoj bolnici u Zagrebu za N1 su rekli da izvode sve pacijente koje mogu. Ništa se nije srušilo, navodno je rekao ravnatelj, ali ima štete čije razmjere tek treba utvrditi.

Mladić koji je u trenutku potresa bio na krovu kuće u selu pokraj Petrinje opisao je što se dogodilo. „Radili smo na krovu, svi smo skočili kad se dogodio potres. Kuća je do kraja srušena. Od deset kuća u tom selu devet je srušeno. Svi vlasnici objekta na kojem smo radili uspjeli su pobjeći“, kazao je za N1.


Predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković na putu su za Petrinju nakon što je Sisačko-moslavačku županiju u ponedjeljak pogodio razorni potres jačine 6.2 stupnjeva po Richteru.

Ljudi na društvenim mrežama javljaju da su bolnice u Klaićevoj i Petrova u Zagrebu evakuirane.

.

.

.

.

.


Izvor: Telegram.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.