x

Bordo tim od 0:2 do 3:2

Veliki preokret Sarajeva za pobjedu protiv Kubana

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas u pripremnom meču u Antaliji ruski Kuban rezultatom 3:2. Iako je tim Husrefa Musemića na poluvremenu gubio sa 0:2 u nastavku su potpuno razbili protivnika i došli su do pobjede.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga u 18. minuti Kuban dolazi do vodstva. Dosuđen je penal, odgovornos preuzima Malyarov i matira Pavlovića za prednost od 0:1.

Isti igrač tri minute kasnije ponovo proslavlja pogodak. Odlično je šutirao, Pavlović nije imao šanse da zaustavi njegov udarac i lopta završava u mreži za 0:2.

Potom se Bordo tim malo probudio. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, a opasan pokušaj imao je Hebibović u 33. minuti, ali je golman Dyupin na visini zadatka.

Dvije minute kasnije velika šansa za Sarajevo. Dosuđen je penal za Bordo tim, šutira Krste Velkoski, ali neprecizno i ostalo je 0:2 za Kuban nakon prvih 45 minuta.

Sarajevo nešto ofanzivnije kreće u nastavak, a u 59. minuti se napadi i isplaćuju. Mrežu protivnika pogađa Anel Hebibović za smanjenje rezultata na 1:2.

Do izjednačenja Bordo tim dolazi u 74. minuti. Novu lijepu akciju ekipe sa Koševa kruniše Emir Halilović golom za 2:2.

Međutim, nije Bordo tim stao sa napadima. Prvo je Velkoski iz slobodnjaka prijetio u 82. minuti, da bi u 88. minuti Sarajevo došlo do pobjede. Pogodio je Mićo Kuzmanović za veliki preokret i pobjedu ekipe sa Koševa od 3:2.


Izvor/ Foto: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.