x

tuga

Veoma sam tužna: Brena se oprostila od Laneta Gutovića!

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

Pjevačica Lepa Brena, sa Lanetom je imala zajedničke scene u u kultnom filmu "Tesna koža", a sada se oglasila za Kurir:

- Veoma sam tužna zbog njegove smrti. Bio je nevjerovatno dobar i originalan glumac. Dok smo sarađivali bio je veoma spreman da pomogne u realizaciji likova i same scene. Neka mu je vječna slava - rekla je Brena.


Podsjetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvjetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvijek bila zaštitnički nastrojena. Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gdje je odmah primljen.


Bio je u braku iz kog ima kćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.