x

Verstappen na pole positionu za VN Štajerske

Max Verstappen osvojio je drugi uzastopni pole position i treći ove sezone nakon što je odvozio najbrže kvalifikacijsko vrijeme ispred dvaju vozača Mercedesa, a Valtteri Bottas uspio je pobijediti Lewisa Hamiltona.

Verstappen je bio najbrži nakon prvih Q3 krugova s vremenom 1:03.841, 0.226 sekundi ispred Hamiltona, a treći je bio Norris ispred Bottasa, Pereza, Gaslyja i Leclerca donosi MAXf1.net.

Verstappen je ostao najbrži i nakon drugih Q3 pokušaja, ali Bottas je značajno popravio svoje vrijeme i preuzeo drugo mjesto od Hamiltona dok je Norris završio četvrti za McLaren.

Perez je bio peti u drugom Red Bullu, a Gasly je bio šesti za AlphaTauri koji je u Austriji s oba bolida prošao u Q3.


Leclerc je bio sedmi za Ferrari nakon što Sainz nije prošao u Q3, a osmi je završio Tsunoda u drugom AlphaTauriju.

Alonso se uspio plasirati u Q3 za Alpine gdje je završio deveti, za razliku od Ocona koji je ispao u Q1, a Stroll je pobijedio Vettela i završio deseti.

Perez je bio najbrži u Q2 na soft gumama nakon što je Red Bull odlučio razdvojiti strategije za start utrke, ispred Norrisa i Gaslyja koji su također koristili soft, a Verstappen je bio četvrti ispred Bottasa i Hamiltona pri čemu su njih trojica koristili medium gume i na njima će startati utrku.


Russell je završio 11. najbrži za Williams što mu je najbolji kvalifikacijski rezultat u Williamsu, a Sainz u Ferrariju i Ricciardo u McLarenu završili su na razočaravajućem 12. i 13. mjestu.

Vettel je bio tek 14. najbrži nakon što je njegov momčadski kolega Stroll prošao u Q3, a Giovinazzi je prošao u Q2, za razliku od Raikkonena, i završio najsporiji u tom dijelu kvalifikacija na 15. mjestu.

Verstappen je bio najbrži u prvom dijelu kvalifikacija ispred Bottasa, Norrisa i Tsunode, a svoj nastup u Q1 su završili Latifi u Williamsu, Ocon u Alpineu koji je najveće iznenađenje u prvom dijelu kvalifikacija, Raikkonen u Alfa Romeu i dva vozača Haasa Schumacher i Mazepin.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.