x

VIŠI SUD U BEOGRADU DONIO NOVU ODLUKU: Zoran ostaje u ćeliji, evo ZBOG ČEGA!

Zoranu Marjanoviću (39), osumnjičenom za ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović (33), juče je produžen pritvor za još mjesec dana zbog uznemirenja javnosti, saznaje „Alo!” u sudu.

Marjanoviću je juče trebalo da istekne desetomjesečni pritvor, u kojem se nalazi od rošle godine.

Krivično vijeće Višeg suda u Beogradu odlučivalo je o pritvoru jer su advokati uložili žalbe.


- Ovo je bila redovna kontrola. Moramo da preispitujemo pritvor na svakih 30 dana. Marjanoviću je produžen pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti - rekla je za „Alo!” Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Marjanovićeva odbrana je takvu odluku suda dočekala na nož, smatrajući da je sud nezakonito postupio. Advokat Aleksandar Zarić negodovao je što je donijeta takva odluka, pošto Apelacioni sud još nije odlučivao o njihovoj ranijoj žalbi na pritvor.

 - Nije mi jasno kako je donijeta ovakva odluka, a da Apelacioni sud nije prethodno riješio našu žalbu na uloženu odluku o pritvoru - izjavio je za „Alo!” advokat Zarić.


Marjanović advokat Stefan Jokić je takođe revoltiran što je ignorisana žalba odbrane.


- Ovo je pravni skandal! Produžava se pritvor, a da još nije odlučeno o žalbama na prethodno rješenje, što znači da je Zoranu Marjanoviću prekršeno ustavom zagarantovano pravo. Kolege iz suda nek se zapitaju da li to predstavlja kršenje jednog od osnovnih načela hitnosti. Postavlja se pitanje da li da se žalimo uopšte na ovakvu odluku - rekao je za „Alo!” advokat Stefan Jokić.


On je precizirao da je rok za žalbu tri dana od dobijanja rješenja.

Zoran Marjanović je u Centralnom zatvoru u Beogradu, a optužnica protiv njega nije potvrđena, jer izjavu ponovo treba da da njegova maloljetna kćerka Jana.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.