x

Vlast u Srbiji ublažila mjere!

Prema posljednjim informacijama Ministarstva zdravlja Republike Srbije do 15 sati 20. aprila registrovano je ukupno 6.630 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja testirani su uzorci 3.111 osoba od kojih je 312 pozitivno. Hospitalizirano je 3.867 pacijenata.

Na respiratoru se nalazi 108 osoba.

Do sada je u Republici Srbiji testirano ukupno 41.812 osoba koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja.

U posljednja 24 sata preminule su tri osobe. Dvije osobe muškog i jedna osoba ženskog spola. U Srbiji je do sada preminulo ukupno 125 osoba. Ukupno je izliječeno 870.


Vlada Republike Srbije je u skladu s epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke donijela odluku o ublažavanju određenih mjera kada je riječ o sprečavanju širenja koronavirusa.

Naime, donesena je odluka da će građani Srbije stariji od 65 godina moći utorkom, petkom i nedjeljom izlaziti u šetnju u trajanju od pola sata i to u periodu od 18 sati do 1 sat poslije ponoći.

Također će od sutra početi raditi i zelene pijace te automehaničarske radnje, obućari, krojači, knjižare, trgovine motornim vozilima, biciklima i ostale radnje iz oblasti pružanja usluga.


Vlada Srbije pozvala je poslodavce iz oblasti građevinarstva da nastave rad u punom kapacitetu od sutra.

Svi poslodavci su dužni radnicima osigurati maske, rukavice i dezinfekciona sredstva i uz obaveznu socijalnu distancu. Svi zaposleni su dužni da poštuju ove mjere.

Rad još uvijek nije dozvoljen frizerima, salonima za njegu i ljepotu, teretanama i fitness centrima.

Podsjećamo, Vlada Srbije je odobrila i donaciju od 5.000 testova Republici Srpskoj u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.