Volite li burek? Malo luka, mljeveno meso, začini...
Ako ste ljubitelj bureka, vjerojatno ste u potrazi za onim najboljim. Umjesto da se prešetavate od pekarnice do pekarnice, napravite ga sami.
SASTOJCI:
Tijesto: 350 g pšeničnog glatkog brašna, tip 550, 3 velike žlice ulja, 200 ml mlake vode, sol,
Nadjev:
600 g mljevenog mesa, (po želji), 1 glavica luka, 2 žlice mješavine začina, malo papra
PRIPREMA:
1. U velikoj zdjeli pomiješati brašno s uljem i razmućenom soli u vodi.
2. Izmutiti s kuhačom, zatim prebaciti na stol i izmijesiti rukama. Ostavite malo da odstoji.
3. Odijeliti tijesto na 3 jednaka komada, premazati uljem i ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.
4. Tijesto razvaljati, prebaciti preko šaka i vrtjeti te pomicati brzo na deblje dijelove kako bi se rastegli.
5. Deblje rubove tijesta po potrebi odrezati, sredinu puniti sa smjesom, zarolati i peći 35 minuta na 180°C.
6. Poslužiti toplo i rezano kao štrudla.
Izvor: vecernji.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.