Domaći proteinski hljeb
Za uživanje bez grižnje savjesti
Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez hljeba. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog hljeba, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.
Sastojci:
3 jaja
500 g posnog sira
500 g sitnih zobenih pahuljica
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…)
po želji 1 kašika bućinog brašna
1 kašika konopljinog brašna
Pripreme:
1. Izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
2. Sve to rasporedite u kalup za hljeb i pecite 70 minuta na 160 stepeni.
Izvor: Avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.