x

Američki doktor tvrdi: U zimu nam prijeti novi val koronavirusa, bit će gori od ovog!

Stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država promijenili su svoju procjenu broja mrtvih od posljedica koronavirusa i sada procjenjuju da će do avgusta broj umrlih u SAD narasti na 66.000, što je 10 posto više od prethodnog predviđanja.

- Promjena je uslijedila nakon što su države počele ažurirati svoje podatke o umrlima, dodajući štićenike staračkih domova koji su preminuli, a bili su pozitivni - rekao je dr. Kris Marej (Chris Murray), direktor zdravstvenog instituta na univerzitetu Vašington.

- Ako se ljudi počnu vraćati normalnoj društvenoj interakciji, rizik od prijenosa će porasti... i tada ćemo se vratiti na svojevrsni eksponencijalni uspon koji se dogodio prije nego što smo odredili socijalnu distancu - upozorio je Marej za CNN.


Direktor Američkog centra za prevenciju bolesti CDC upozorio je za "Washington Post" na novi val koronavirusa u zimi, prenosi Index.hr.

- Postoji velika mogućnost da će novi val koronavirusa u zimu biti mnogo teži od ovoga kroz koji upravo prolazimo - rekao je Robert Redfild (Redfield).

- Imat ćemo epidemiju gripe i epidemiju koronavirusa u isto vrijeme - kazao je.

Podsjećamo, u SAD je do sada prijavljeno više od 825.000 slučajeva zaraze koronavirusom i 45.000 umrlih.



(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.