x

OHRABRUJUĆE VIJESTI

Bivši šef Ferrarija: Schumacher iz kreveta gleda utrke svoga sina!

Bivši direktor Ferrarija Jean Todt za francuski RTL rekao je da legendarni Michael Schumacher prati karijeru sina Micka kojem se posljednjih mjeseci sve više otvaraju vrata Formule 1.

Mick će u martu naredne godine napuniti 22 godine i trenutno je član Formule 2, kao i Ferrarijeve vozačke akademije, a svi se nadaju da će već naredne godine sin jednog od najvećih vozača svih vremena postati dio Formule 1.

"Vjerujem da će Mick naredne godine biti dio Formule 1 i znam da su svi uzbuđeni što ćemo imati još jednog Schumachera na stazi, ali moram reći da će to biti za njega ogroman izazov", rekao je Todt.


Nakon toga, odgovorio je na pitanje da li otac Michael prati utrke svoga sina.

"Naravno, udobno je smješten i prati iz kreveta, ali to je sve što ću reći i neću dalje komentarisati njegovo zdravlje. Ono što mogu reći jeste da se još uvijek bori", dodao je bivši šef Ferrarija.


Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.


Njegovi doktori nedavno su javno istakli kakve planove imaju u oporavku bivšeg prvaka i šta će biti naredni korak. Philippe Menasche, francuski kardiolog, kazao da će pokušati regenerisati Schumacherov nervni sistem, što je navodno sljedeći korak u procesu njegovog oporavka.

"Cilj nam je da pokušamo regenerisati Schumacherov nervni sistem", otkrio je tada Philippe Menasche.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.