x

Bosanac iz rijeke izvukao čudovište teško 77 kilograma! (VIDEO)

Mustafa Ogrić (25) ulovio je soma "kapitalca" teškog čak 77 kilograma i dugačkog 228 centimetara na rijeci Bosni u Mravićima, a za BKTVNews otkriva koliko mu znači ovaj trofej.

"Pecam otkad znam za sebe. Otac mi je bio ribar i oduvijek me je vodio sa sobom, tako da sam uz njega zavolio da provodim vrijeme na rijeci i pecam. On je poginuo prije 12 godina, tako da sam ja nastavio tu porodičnu tradiciju. Prošle godine mi je ulov bio težak 48 kilograma, ali ove godine sam nadmašio sva očekivanja. Osjećaj se ne može riječima opisati. Od malena lovim samo soma, i eto, došao je i taj dan da se pohvalim jednim ovako velikim i ozbiljnim ulovom", kaže za BKTVNews 25-godišnji Mustafa.


On dodaje da su ljudi iz njegovog kraja, ali i iz čitavog regiona, ponosni na njega i na ono što je uradio.


"Bilo je teško izvući iz rijeke ovako tešku ribu, ali uz pomoć mojih drugova, uspio sam. Po nekim mojim istraživanjima, ja sam jedini u Bosni i Hercegovini koji je uspio da na štap ulovi ovako veliku ribu. Ono što je također dobro u čitavoj ovoj priči jeste to da ja imam snimke i fotografije kao dokaz, a ne kao pojedini koji se bave krivolovom. Svi su i te kako ponosni na ono što sam uradio", zaključuje on i dodaje da ne planira da se zaustavi.


77kg i 2.28cm duzine...

Posted by Mustafa Ogric on Monday, April 16, 2018


(BKTNEWS)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.