x

Treći meč

Crvena zvezda u majstorici savladala Mornar i plasirala se u finale ABA lige

Ekipa Crvene zvezde savladala je Mornar u trećem susretu polufinala regionalne ABA lige čime su se plasirali u finale ovog takmičenja, a konačni rezultat u popularnoj majstorici glasio je 88:69. Zvezda će u finalu igrati protiv Budućnosti.

Domaći tim bolje je otvorio susret, a već u uvodnim minutama stigli su do pet poena prednosti. Bilo je 8:3. Sredinom prve četvrtine Mornar je anulirao prednost Crvene zvezde, ali Beograđani opet dodaju u brzinu više i nakon prvih deset minuta dolaze do prednosti od sedam poena razlike (26:19).


Sjajan ritam iz prve dionice igre Crvena zvezda je zadržala i u drugoj četvrtini, a tu su već na početku stigli do dvocifrene prednosti koju su do poluvremena kontrolisali i nakon prvih 20 minuta imali su velikih 15 poena prednosti.


Ipak, Mornar se nije predao pa je tako sjajnom igrom na početku drugog poluvremena stigao na samo četiri poena razlike u odnosu na domaće koji su bili vidno šokirani, ali su nakon time-outa zaigrali puno bolje i do kraja treće četvrtine dolaze na novih 12 poena prednosti. 


Mornar je početkom četvrte dionice uspio smanjiti razliku na osam poena, ali je Zvezda vrlo brzo vratila dvocifrenu prednost koju nije ispuštala do kraja meča čiji finiš nije donio bilo kakvu neizvjesnost.


Dobrić je ubacio 19 poena za Zvezdu, a pratio ga je Rocheste s 18 poena. Goste je predvodio Vranješ s 21 poenom, dok je Needham dodao 11 poena.


Podsjećamo, prvi finalista je ekipa Budućnosti koja je u nedjelju savladala Cedevitu, također u majstorici.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.