x

Kažnjen napadač milana

Džaba se izvinio: Italijanski savez nije oprostio Higuainu!

Fudbalski savez Italije suspendovao je danas napadača Milana Gonzala Higuaina na jednu dodatnu utakmicu nakon verbalnog napada na glavnog suca u susretu protiv Juventusa.

Podsjetimo, Higuain je bio vrlo nervozan pred kraj ovog meča, a vrhunmac bijesa je doživio kada mu je sudac Paolo Mazzoleni pokazao žuti karton, pa je ubrzo nakon toga zaradio i crveni nakon prigovora. Čak ni to nije smirilo Higuaina koji se nastavio derati na suca, a uspjeli su ga zajedničkim snagama smiriti fudbaleri obje ekipe.

Iako se Higuain nakon meča izvinio svima, to nije pilo puno vode u Italijanskom fudbalskom savezu koji je suspendovao Higuaina na još jedan dodatni meč pored onog kojeg će svakako odraditi zbog crvenog kartona.

Italijanski savezu je ponašanje Higuaina nazvao neprimjerenim, a treba reći da je kazna od jedne dodatne utakmice uobičajna u Italiji kada Savez želi opomenuti nekg igrača zbog ovakvih ispada. Istu kaznu je dobio i vezista Intera Marcelo Brozović koji će također propustiti dva naredna meča zbog crvenog kartona protiv Atalante.

Inače, Higuain će zbog pomenute suspenzije propustiti utakmice protiv Parme i Lazija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.