x

LIGA PRVAKA

Džeko velika uzdanica Intera, Inzaghi mu spremio specijalnu ulogu večeras protiv Liverpoola

Večeras se igraju još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a u centru pažnje bit će duel evropskih velikana Intera i Liverpoola.

Iako su Redsi favoriti za prolaz u ovom dvomeču, jasno je da i Inter ima svoje šanse, a jedna od glavnih uzdanica Nerazzura svakako će biti naš Edin Džeko.

Dijamantova statistika govori da je Liverpool jedan od timova protiv kojeg ima vrlo dobar učinak još od dolaska u Englesku prije deset godina, kada je igrao za Manchester City.

Ukupno je na 14 utakmica protiv Liverpoola postigao šest golova, od toga je u dresu Rome pogađao na tri uzastopna meča.

Istovremeno, italijanski mediji su otkrili da je trener Intera Simone Inzaghi uigravao napadački tandem Džeko - Lautaro Martinez, s posebnom ulogom za našeg igrača.


Poznat kao igrač koji se dosta kreće, otvarajući prostor saigračima, od Džeke se očekuje bespoštedna borba s najboljim svjetskim stoperom Virgilom van Dijkom.

Kako analiziraju italijanski mediji, Inzaghijeva ideja je da Džeko bude tzv. ofanzivni playmaker koji će se iz napadačke zone spuštati po loptu ka sredini terena te na taj način pokušati premjestiti Van Dijka na "svoju" teritoriju.

To bi trebalo ostaviti više prostora za Lautara i igrače iz drugog plana, pogotovo za ofanzivne bekove Dumfriesa i Perišića, od kojih se očekuje da se ubacuju po bokovima i budu važan napadački faktor u ovom meču.

Hendikep za Nerrazzure svakako je neigranje sjajnog veznjaka Nicola Barelle, dok je upitan nastup stopera Alessandra Bastonija.


Na drugoj strani Liverpool je gotovo kompletan, a Jurgen Klopp ne može računati samo na povrijeđenog kapitena Jordana Hendersona.

U drugom meču večeri snage će odmjeriti Salzburg i Bayern. Jasno je da su Bavarci apsolutni favoriti u ovom dvomeču, ali austrijski prvak igra ofanzivan i kvalitetan nogomet, što je demonstrirao i u grupnoj fazi te se nadaju pozitivnom rezultatu pred svojim navijačima.

Obje utakmice se igraju od 21 sat, a duel Intera i Liverpoola direktno će prenositi Arena Sport 2, dok je okršaj Salzburga i Bayerna na Areninom trećem kanalu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.