x

Plemići sutra protiv Sparsa

HKK Zrinjski: Povijesnih 40 minuta

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjski sutra igraju najvažniju utakmicu u svojoj novijoj, a možda i cjelokupnoj povijesti kluba.

Treća, odlučujuća utakmica polufinala protiv odlične ekipe Sparsa, koja će se sutra u 20h igrati u dvorani na Bijelom Brijegu umnogome će odlučiti i usmjeriti ovu dosad odličnu sezonu mostarskih košarkaša. Sezonu u kojoj se Zrinjski potvrdio kao, ne računajući Igokeu, najkonstantnija ekipa u državi.


Temperamentni Zadranin Hrvoje Vlašić pohvatao je konce ekipe koju, da budemo iskreni i realni, nije slagao sam. No kemija koju je ovaj stručnjak uspostavio djelo je samo njegovog trenerskog umijeća. Od ozljeda kapetana Princa, te Šutala i Demića redom su pristizali novi košarkaši koje je popularni Vlaja ukomponirao u svoj stroj pod čijom su snagom padali protivnici i u našem prvenstvu, te i u premijernom izdanju ABA 2 lige.


Sutrašnja utakmica sa Sparsima poslat će Zrinjski u finale u kojem će rasterećeno igrati s favoriziranom Igokeom, koju su u Ligi 6 oba puta dobili ili u mučnu borbu za treće mjesto protiv neugodne Bosne. Treće mjesto koje će značiti ponovni plasman u ABA 2 ligu preko kojeg je regija shvatila da se radi o respektabilnoj ekipi i ekipi koju je jedan šut dijelio od završnice u Čačku.


U gradu na Neretvi prije sutrašnje utakmice vlada velika euforija i nošeni zanosom nogometne titule navijači će sutra pohoditi dvoranu Bijeli Brijeg u velikom broju. Zrinjski je zaslužio veliku potporu i bit će im potreban šesti igrač u vidu brojne publike. Sparsi su sjajan protivnik, a njihov trener Ivan Opačak otkad je preuzeo kormilo od Marka Trbića, nameće se kao velika perspektiva košarkaške scene u Bosni i Hercegovini.


Potporu košarkašima pružile su mnoge popularne ličnosti iz svijeta sporta i javnog života i nesumnjivo, sutra ćemo u sali na Bijelom Brijegu imati sjajnu atmosferu, a Zrinjski veliki obol s tribina. 40 minuta koje će reći sve o sezoni mostarskih košarkaša. Utakmica se igra u 20h. Neka pobijedi bolji!


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.