Hljeb od banane
Hljeb je odličnog okusa, posebno ukoliko ga poslužujete toplog. Odličan je izvor prehrambenih vlakana, a osigurava i umjerenu količinu vitamina i minerala.
Sastojci:
pola šoljice maslaca,
1 šoljica šećera,
2 jajeta,
1/3 šoljice kiselog mlijeka,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica soli,
1 šoljica zgnječenih zrelih banana,
1 šoljica brašna,
1 šoljica zobenih pahuljica.
Priprema:
Zagrijati rernu na 180 stepeni.
Pouljiti pleh za pečenje (10 x 20 cm).
Staviti maslac, šećer, jaja, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, so, zgnječene banane i zobene pahuljice u posudu za miješanje. Dodavati brašno uz neprestano miješanje sve dok ne dobijete homogenu smjesu.
Peći 55 minuta ili probosti čačkalicom po sredini tijesta da vidite kada je pečeno.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.