x

Hljeb od banane

Hljeb je odličnog okusa, posebno ukoliko ga poslužujete toplog. Odličan je izvor prehrambenih vlakana, a osigurava i umjerenu količinu vitamina i minerala.

Sastojci:

pola šoljice maslaca,

1 šoljica šećera,

2 jajeta,

1/3 šoljice kiselog mlijeka,

1 kašičica sode bikarbone,


1 kašičica soli,

1 šoljica zgnječenih zrelih banana,

1 šoljica brašna,

1 šoljica zobenih pahuljica.


Priprema:

Zagrijati rernu na 180 stepeni.

Pouljiti pleh za pečenje (10 x 20 cm).


Staviti maslac, šećer, jaja, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, so, zgnječene banane i zobene pahuljice u posudu za miješanje. Dodavati brašno uz neprestano miješanje sve dok ne dobijete homogenu smjesu.

Peći 55 minuta ili probosti čačkalicom po sredini tijesta da vidite kada je pečeno.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.