x

Sadržaj za airsoft i paintball će se prostirati na 150.ooo m² po uzoru na svjetske centre

Igman postaje svjetski paintball centar!

S ciljem razvoja turizma i proširanja turističke ponude Olimpijske planine Igman, uz podršku Federalnog ministarstva turizma, drugih pravnih subjekata i medijskih pokrovitelja, pokrenuli smo jedinstven projekat kojim ćemo oživjeti i prikazati historiju planine Igman i njen značaj u periodu od 1941-1945, vremenu Olimpijade ’84 kao i period od 1992-1995 godine. 

Najveći regionalni centar za paintball i airsoft bit će na površini od cca 150 000 m2, udaljenom 200 m od skakaone. Teren će biti pokriven sa video nadzorom (live stream) i zvučnim efektima. Na samom terenu nalazit će se cca 70 objekata (rovovi, bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice, kućice na drvetu) I četiri veća objekta (spavaone za stražu). Posjetioci centra će imati mogućnost da, pored simulacije borbi i video igara (call of duty, batlefield), uz korištenje specijalnih replica oružja i druge atraktivne opreme, uživaju i u ostalom sadržaju koji će centar nuditi. Neki od tih sadržaja su profesionalna virtuelna streljana, teren za živi stoni fudbal, adrenalin park za djecu, jahanje konja, vožnja fijakerom, pikado i teren za basket.

Pored razvoja turizma, centar će promovisati i sport kroz organizaciju turnira što je idealno za team building, druženje i zabavu prepunu strasti i adrenalina.

Posjetioci centra, pored domaćih, očekuju se iz cijele regije i šire, u prosjeku 20.000 godišnje.

WAR ZONE Centar, pored adrenalinskog i sportskog sadržaja i sadržaja za djecu, pruža mogućnost uživanja u prirodnim ljepotama planine Igman I njene zračne banje šetnjama po uređenim stazama i odmor na sunčalištu.

Svi one koji su željni adrenelina i koji se svakodnevno zatrpani poslom, stresom mogu posjetiti web stranicu http://www.warzone.ba, informisati se i biti dio cijele priče.

Posebno naglašavamo Turnir koji će biti održan u maju, a prijavljivanje ekipa već je počelo. Ono što je zanimljivo jeste da firme protivnike mogu birati sami, ili prepustiti WAR ZONE Timu. Takmičiti se mogu muškarci protiv muškaraca, žene protiv žena ili mješoviti timovi.

Osim organizovanog turnira, centar će se moći koristiti i za Team Building.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.