Savršen spoj okusa
Namaz od plavog patlidžana
Držati u frižideru do služenja.
Sastojci:
2 plava patlidžana srednje veličine,
2-3 veća čehna bijelog luka,
glavica crnog luka,
crvena paprika,
paradajz,
2 kašike maslinovog ulja,
so, biber,
slatka mljevena paprika,
peršun.
Priprema:
Plavi patlidžan oguliti i isjeći na veće komade. Zajedno s bijelim lukom i malo maslinovog ulja dinstati dok sasvim ne omekša.
Isjeckati sitno luk, crvenu papriku i paradajz.
Kada se smjesa sa patlidžanom ohladi, izgnječiti i dodati luk, papriku i paradajz, umiješati još maslinovog ulja, so i biber. Posuti s malo sjeckanog peršuna. Držati u frižideru do služenja.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.