x

POSLIJE SVJEDOČENJA MALE JANE, ZORAN IZLAZI IZ PRITVORA: Advokati ruše optužnicu protiv Marjanovića?! EVO ŠTA ĆE REĆI DJEVOJČICA!

Više tužilaštvo, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge i pjevačice Jelene Marjanović, naložilo je da se obavi vještačenje njihove maloljetne kćerke Jane kako bi se utvrdilo da li je djevojčica sposobna da bude saslušana kao posljednji svjedok u istrazi.

Tužilaštvo je ovu naredbu izdalo u okviru dopunske istrage protiv Zorana Marjanovića, koju je nakon preispitivanja podignute optužnice naložio Viši sud. Inače, prijedlog za saslušanje djevojčice dala je odbrana optuženog Zorana Marjanovića.


- Vještačenje djevojčice, a potom i eventualno njeno svjedočenje biće posljednja faza dopunske istrage, nakon čega bi tužilaštvo trebalo da ponovo podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića. Nalog da se obavi vještačenje djevojčice podrazumijeva da će vještaci psihološke struke najprije utvrditi njenu procesnu sposobnost, to jest da li je sposobna da svjedoči o događaju od prije dvije godine, u trenutku kad je imala samo pet godina - objasnio je za Kurir izvor iz tužilaštva.

On napominje da će, ukoliko vještaci procijene da je sposobna da svjedoči, mala Jana biti saslušana pred tužiocem.


- U tom slučaju će njenom saslušanju ponovo prisustvovati vještak psiholog, koji bi naposlijetku trebalo da vještači i kompletan njen iskaz - dodaje naš izvor.

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od četvorice branilaca Zorana Marjanovića, kazao je juče za Kurir da mu nije jasno zašto je tužilaštvu, uprkos naredbi suda, trebalo dva mjeseca da naloži vještačenje djevojčice.


- Sramota je što im je trebalo dva mjeseca da izdaju takvu naredbu. Šta su radili do sada, ko zna šta tamo petljaju. Naravno da očekujemo da će svjedočenje djevojčice koristiti Zoranu jer je ona sve vrijeme bila s njim na nasipu u trenutku kad je Jelena nestala - kazao je Zarić.

Marjanovićev advokatski tim je, podsjetimo, više puta ponovio da bi Janino svjedočenje trebalo da obustavi postupak protiv Zorana Marjanovića, jer je djevojčica više puta ponovila da je sve vrijeme bila sa ocem na nasipu i da se nijednog trenutka nije odvajala od njega, što se direktno kosi s navodima iz optužnice.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.