Punjena tikva za ručak
Vratite u rernu da se zapeče oko 10 minuta.
Sastojci: tikva, 300 g mljevenog mesa, 100 g riže, glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, mrkva, 200 g kačkavalja, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema:
1. Tikvu operite, odsijecite joj vrh i izdubite. Meso tikve očistite od sjemenki i isijecite na kockice. Rižu obarite.
2. Crni luk i mrkvu sitno isjeckajte i propržite na ulju. Dodajte izgnječen bijeli luk i mljeveno meso. Sve začinite i prodinstajte. Na kraju dodajte kockice tikve i promiješajte.
3. Napunite tikvu pripremljenim filom i poklopite odsječenim vrhom. U pleh stavite pek-papir i sve pecite u rerni na 250 stepeni. Po potrebi dolivajte vodu.
4. Poslije sat, skinite poklopac i pospite narendan kačkavalj. Vratite u rernu da se zapeče oko 10 minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.