x

Španija prijavila najmanji broj novozaraženih koronavirusom u protekle tri i po sedmice!

Španija je prijavila najmanji broj novih slučajeva koronavirusa u protekle tri i po sedmice, dok je vlada ove zemlje pod pritiskom da ublaži neke od oštrih mjera koje su poduzete kako bi se suzbila epidemija.

Prema najnovijim podacima, u Španiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 3.045 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad (-12 posto) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 3.477 novih slučajeva.

Prema podacima ministarstva zdravstva, Španija je do sada registrovala ukupno 172.541 osobu zaraženu koronavirusom.


Od posljedica koronavirusa u ovoj je državi do sada preminulo 18.056 ljudi, a oporavilo ih se 67.504.

U Španiji je u posljednja 24 sata preminulo 567 osoba, a oporavilo se 2.777.

Španija je prošla vrhunac pandemije koronavirusa, izjavio je u ponedjeljak ministar zdravlja Salvador Illa nakon što je ova zemlja zabilježila veliki pad broja novozaraženih, ali i preminulih od Covida-19.


Vlada Španije već radi na planovima da započne ublažavanje i ukidanje strogih mjera o socijalnom distanciranju, nagovijestio je prošle sedmice premijer Pedro Sanchez, ali nije precizirao kada će se to desiti.

Podsjećamo, u Španiji su se već počeli vraćati na poslove oni radnici koji do sada nisu mogli raditi od kuće. Odluka o ukidanju zabrane rada određenim kompanijama donesena je nakon konsultacije Vlade Španije s komitetom stručnjaka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.