x

PREDIVAN PRIZOR

Trg u Kijevu preplavilo milion tulipana posloženih u čast ženama koje brane svoju zemlju!

Na centralnom trgu u Kijevu osvanuo je nesvakidašnji prizor u čast ženama koje su se pridružile oružanim snagama kako bi odbranile svoju, ratom zahvaćenu, domovinu.

Više od milion svježih tulipana posloženih u znaku trozubca - nacionalnog znaka Ukrajine, preplavilo je trg ispred katedrale Svete Sofije u Kijevu.

Sa 120 metara dužine i 80 širine, trozubac je napravljen od svježe podrezanih tulipana, koji bi, da u ovoj zemlji ne bjesni rat, bili namijenjeni kupcima. Ovako, upravo njima Ukrajinci su izrazili prkosnu poruku, a poslužili su i kao poklon prolaznicima koji su se našli u blizni.


Fotografije su osvanule na zvaničnoj Twitter stranici Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine, a ispod su ih preplavili komentari dirnutih korisnika.

"Divan prizor. Divim se Ukrajincima jer i dalje njeguju smisao za ljepotu i humanost uprkos izazovnim vremenima", jedan je od komentara.


Ideja je, prema navodima Daily Maila, zamisao Tetiane Mytrofanove, vlasnice restorana Chasing Two Hares.

"Do realizacije došlo je samo dvanaest sati poslije. Moj prijatelj, trgovac cvijećem Andrei Blavatchyi obezbijedio je tulipane. Imali smo deset vozila koja su ih vozila od njegovog skladišta izvan Kijeva do ovdje", rekla je ona i otkrila kako im je trebalo četiri sata kako bi sve uradili.


Tetiana je inače zabrinuta majka čiji je sin na prvoj liniji fronta, a rekla je kako je ovaj potez znak podrške svim ženama koje su otišle da se bore.

"Ovim gestom želimo pokazati da Ukrajinke žele mir i ljubav, a ne rat. Sigurna sam da će ovaj sukob biti gotov do sljedeće sedmice", rekla je ona za jedan od rijetkih lijepih prizora koji stižu iz Ukrajine otkako je počeo rat.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.