x

U Njemačkoj registrovano više od 1.000 zaraženih, nakon pobune u italijanskom zatvoru šest mrtvih!

Od izbijanja epidemije u svijetu je više od 110 hiljada zaraženih koronavirusom. Od toga se više od 62 hiljade oporavilo, a umrla je 3.831 osoba.

11:27 - Ovo je mapa s potvrđenim slučajevima zaraze koronavirusom u Njemačkoj.

11:22 - Jedan zvaničnik NATO-a pozitivan je na koronavirus nakon povratka u Brisel s odmora iz sjeverne Italije.

11:20 - U italijanskom zatvoru Foggia u toku su veliki nemiri i pobuna nakon uvođenja vanrednih mjera zbog koronavirusa. Neki zatvorenici su čak uspjeli i pobjeći. U Modeni je jučer umrlo šest zatvorenika, dok ih je još nekoliko u teškom stanju, prenosi Corriere dela serra.


11:07 - U bh. entitetu FBiH za sada nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, ali u cilju prevencije Krizni štab je prepočučio da se ne održavaju javna okupljanja.

10:50 - Italijanska vlada dodatno će povećati ulaganja u "masivnu šok terapiju" protiv koronavirusa, izjavio je u ponedjeljak premijer Giuseppe Conte.

"Nećemo stati ovdje. Koristit ćemo masivnu šok terapiju. Kako bi se suočavali s ovom vanrednom situacijom, koristit ćemo sve ljudske i ekonomske resurse", izjavio je Conte u intervjuu za dnevne novine la Repubblica.

10:25 - Broj zaraženih u Njemačkoj prešao je 1.000, država je sada treća po broju zaraženih u Evropi, nakon Italije i Francuske.


9:50 - Broj zaraženih u Austriji porastao je na 112.

9:45 - Broj zaraženih koronavirusom u SAD-u premašio 500 slučajeva.

9:30 - Kina ima 40 novih slučajeva koronavirusa, što je najniži broj novozaraženih otkako se pojavio ovaj virus, saopćili su iz Nacionalne zdravstvene komisije ove zemlje. Slična situacija je i u Južnoj Koreji.

9:15 - Prva dva slučaja zaraze koronavirusom zabilježila je i Albanija

9:00 - Francuska zabranila javna okupljanja s više od hiljadu osoba.


8:45 - Koronavirus je uzrokovao i globalni pad cijena nafte, što je dovelo do haosa na berzama, a najviše zbog neslaganja Saudijske Arabije i Rusije o ograničavanju proizvodnje. Cijena nafte je za jedan dan pala za više od 30 posto.

8:30 - Italija je za vikend poduzela najdrastičnije mjere i zatvorila četvrtinu države, tačnije regiju Lombardija. Tako niko u to područje neće moći ni ući ni izaći iz njega bez posebne dozvole. Zbog novih pravila u Italiji došlo je do velike pobune u četiri italijanska zatvora zbog zabrane posjeta. A u zatvoru u Modeni jedan zatvorenik je poginuo.

Trenutno je u 109 država svijeta potvrđena zaraza koronavirusom.

Najveće žarište u Evropi je Italija, gdje su zabilježena 7.382 slučaja zaraze, a do sada je u toj zemlji umrlo 366 osoba.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.