Zapečena riža s piletinom i gljivama
Da biste isprobali sve Fant proizvode, počnite već sada uživati u kombinaciji novih okusa. Piletinu narežite na kockice, popecite te dodajte narezane gljive, vino, vrhnje i sadržaj Fanta te umak prelijte preko riže i pecite. Zapečena riža je pravo iznenađenje.
Sastojci za 4 osobe:
300 g riže
4 žlice ulja
400 g pilećeg filea
500 g gljiva (šampinjoni, bukovače, shi-take, vrganji)
50 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuvanje
1 vrećica Fant zapečene tjestenine sa šunkom i sirom
300 ml vode
2-3 kašike sira ribanca
Priprema:
1. Rižu stavite kuhati u blago posoljenu vodu i kuvajte 10 minuta te ocijedite.
2. U vatrostalnu posudu rasporedite rižu.
3. Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na kockice do zlatne boje. Dodajte narezane gljive i pirjajte dok tečnost ne ispari.
4. Zalijte vinom i vrhnjem, pa umiješajte sadržaj vrećice Fanta zapečena tjestenina sa šunkom i sirom koji ste razmutili u vodi.
5. Pustite da zakuva uz miješanje te prelijte preko riže.
6. Promiješajte, pospite sirom i pecite u rerni zagrijanoj na 210 °C oko 15 minuta.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.