x

SUPER ZDRAVO

Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem

Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa

Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...

U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj so, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.

Zapečene punjene palačinke s povrćem

Sastojci

5 palačinki

1 crvena paprika

1 luk

1 patlidžan

1 tikvica

1 režanj češnjaka

400 g pelata

1 kašičica timijana

1 kašičica sjeckanog bosiljka

mozzarella

maslinovo ulje

so, biber

Postupak

U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj nasjeckani luk.

Dodaj povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjaj još pet minuta.

Posoli i pobiberi, dodaj pelate.

Na kraju ubaci svježi timijan i bosiljak.

Zagrij rernu na 200°C. Palačinke nadjeni, dodaj mozzarellu i preklopi ih.

Složi palačinke u vatrostalnu posudu i peci desetak minuta.

Nakon pečenja, palačinke možeš preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.