SUPER ZDRAVO
Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem
Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa
Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj so, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
Zapečene punjene palačinke s povrćem
Sastojci
5 palačinki
1 crvena paprika
1 luk
1 patlidžan
1 tikvica
1 režanj češnjaka
400 g pelata
1 kašičica timijana
1 kašičica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so, biber
Postupak
U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj nasjeckani luk.
Dodaj povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjaj još pet minuta.
Posoli i pobiberi, dodaj pelate.
Na kraju ubaci svježi timijan i bosiljak.
Zagrij rernu na 200°C. Palačinke nadjeni, dodaj mozzarellu i preklopi ih.
Složi palačinke u vatrostalnu posudu i peci desetak minuta.
Nakon pečenja, palačinke možeš preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.
Izvor: avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.